Εντοπισμός και διάσωση 4 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο - Εντοπισμός και διάσωση 6 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο - Εντοπισμός 25 ατόμων στη Λέρο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη σκάφους με 5 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Στο σημείο μετέβησαν 2 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Το πλήρωμα του περιπολικού περισυνέλεξε τους πέντε επιβαίνοντες και προέβη στη σύλληψη ενός 29χρονου από αυτούς για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Στη συνέχεια οι τέσσερις αλλοδαποί (ένας άνδρας, μία γυναίκα και δύο ανήλικοι) μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε πνευστή λέμβο με 6 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX περισυνέλεξε τους 6 επιβαίνοντες. Ένας 27χρονος από αυτούς συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Οι υπόλοιποι πέντε αλλοδαποί (όλοι άντρες) μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λέρου με τη συνδρομή του Α.Τ. Λέρου εντόπισαν 25 αλλοδαπούς, στην περιοχή «ΤΕΜΕΝΙΑ».

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονης, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.N 67 και

-7χρονης, από το λιμάνι του Κουφουνησίου στο λιμάνι της Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες