Εντοπισμός και διάσωση 43 αλλοδαπών στη Γαύδο-Απαγόρευση απόπλου Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους στο Φλοίσβο-Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα-Παροχή συνδρομής σε χειριστή sup στη Νέα Μηχανιώνα-Σύλληψη αλλοδαπής στο Φλοίσβο-Σύλληψη ημεδαπού στη Θάσο

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων, της Παλαιόχωρας και της Χώρας Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ύπαρξη ενός σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή 3ν.μ. νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Αμέσως, στην περιοχή μετέβη μια (01) ιδιωτική λέμβος με στελέχη του Λιμενικού Φυλάκιου της Γαύδου, όπου εντόπισαν μια ξύλινη λέμβο με σαράντα τρείς (43) αλλοδαπούς άνδρες. Οι αλλοδαποί κατέπλευσαν στο λιμάνι ¨ΚΑΡΑΒΕ¨ Της Γαύδου, συνοδεία της ιδιωτικής λέμβου. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο ¨ΣΑΜΑΡΙΑ¨ Ν.Χ. 16 και μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στη συνέχεια σε προσωρινό χώρο φύλαξης, στο λιμάνι της Σούδας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ξύλινη λέμβος.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Φλοίσβου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης ενός τουριστικού-επαγγελματικού (Τ/Ρ-Ε/Π) σκάφους, σημαίας Ελλάδας, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Ηνωμένου Βασίλειου), στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

Το ακυβέρνητο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα του Αλίμου, με τη συνοδεία του τουριστικού-επαγγελματικού (Τ/Ρ-Ε/Π) σκάφους ¨GOLDFISH¨ σημαίας Γαλλίας και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ακυβέρνητου σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας ότι ένα επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος προσέκρουε σε ντόκο, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο (02) αλλοδαποί, προσέκρουε επαναλαμβανόμενα στο λιμάνι. Στη συνέχεια, το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, με τη συνδρομή του επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους ¨ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ¨ Ν.Π.3356. Από το περιστατικό διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας, ότι ένας 32χρονος αλλοδαπός βρισκόταν σε δυσχερή θέση επάνω σε ιστιοσανίδα, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΚΡΑ¨ της Επανομής. Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο ¨PENGALIA¨ σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο διερχόταν από το σημείο. Ο 32χρονος περισυνελέγη από πλήρωμα του Φ/Γ πλοίου και μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος με το οποίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας. Στη συνέχεια, ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχρηζε περαιτέρω ιατρικής βοήθειας και εξήλθε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Φλοίσβου προέβησαν στη σύλληψη μιας 37χρονης αλλοδαπής για παράβαση του άρθρου 337 παρ. 1 του Π.Κ. ¨Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας¨ και του άρθρου 308 παρ. 1 του Π.Κ. ¨Σωματική βλάβη¨. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Θάσου προέβησαν στη σύλληψη ενός 84χρονου για παράβαση του άρθρου 361 του Π.Κ. ¨Εξύβριση¨. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Σχετικές εικόνες