Εντοπισμός και διάσωση 47 αλλοδαπών στην Αγία Γαλήνη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι - Διακομιδές ασθενών

B   ΝΓ 518
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Καλών Λιμένων, Αγίας Γαλήνης, Παλαιόχωρας και Κόκκινου Πύργου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την παροχή συνδρομής σε σκάφος (α.λ.σ.) στη θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. νότια Γαύδου, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Ειδικότερα, το Φ/Γ πλοίο “QUEEN ALESIA” σημαίας Μπελίζ εντόπισε το σκάφος (α.λ.σ.) και περισυνέλεξε σαράντα επτά (47) αλλοδαπούς άνδρες. Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες χθες, επί της περιφερειακής οδού Κερατσινίου, όταν δίκυκλο όχημα συγκρούστηκε με φορτηγό όχημα που οδηγούσε ένας 52χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού του δίκυκλου οχήματος, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ σε ιδιωτική κλινική, για ιατρική περίθαλψη.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Φ/Γ οχήματος.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-23χρονης, από το λιμάνι της ν. Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-47χρονου, από το λιμάνι Βαθέως της ν. Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης της ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-03χρονου, από τον λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου, στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” N.Σ. 158.

Σχετικές εικόνες