Εντοπισμός και διάσωση 74 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΑΙ ΠΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. νότια της Γαύδου Κρήτης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με εβδομήντα τέσσερις (74) αλλοδαπούς (73 άνδρες και 1 γυναίκα), οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων. Με τη συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 29 ετών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ ο 36χρονος που τον συνόδευε συνελήφθη για συνέργεια. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-43χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-85χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032,

-43χρονου και 54χρονου, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-33χρονης από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-27χρονου, 74χρονου και 68χρονης από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν.Σ. 46.

Σχετικές εικόνες