Εντοπισμός και διάσωση 8 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σύμη – Σύλληψη 28χρονου για κλοπή στην Κέα - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, από τις ακτές της Τουρκίας προς τις βόρειες ακτές της ν. Σύμης.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης πραγματοποιήθηκαν φωτεινά και ηχητικά σήματα από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε εννέα αλλοδαπούς, εκ των οποίων μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα ν. Σύμης, ενώ η γυναίκα και δύο ακόμη άτομα που έχρηζαν περίθαλψης μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, τον οποίο αναγνώρισαν και υπέδειξαν οι υπόλοιποι ως τον διακινητή – κυβερνήτη του σκάφους.

*****

Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέας, ένας 26χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 372 «Κλοπή» του Π.Κ. .

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή από το Α.Τ. Κέας για υποβολή έγκλησης για κλοπή μοτοσικλέτας. Στη διερεύνηση της υπόθεσης από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέας διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα βρίσκεται εντός Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη νήσο Κέα προς το λιμάνι του Λαυρίου. Κατά τον κατάπλου του Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι του Λαυρίου, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 28χρονο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53 και

-23χρονης, από το λιμάνι των Κυθήρων στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΟΥΝΑΡΑ¨ Ν.Π. 11828.

Σχετικές εικόνες