Εντοπισμός και διάσωση 91 ατόμων νοτιοανατολικά της Γαύδου - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 60 ατόμων στην Παλαιόχωρα Χανίων την 09/03/24

ΑΙ ΠΠΛΣ 900
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ρεθύμνου, Παλαιόχωρας, Χανίων και Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με ενενήντα ένα (91) άτομα. Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων, με τη συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου και Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 60 ατόμων στην περιοχή ΚΕΡΑΤΙΔΕΣ Παλαιόχωρας την 09/03/24, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες σήμερα δύο εκ των εξήντα ατόμων, ηλικίας 26 και 22 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Εκθεση”. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Σχετικές εικόνες