Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 11 ν.μ. νότια Άκρου Ταίναρου- Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στους Παξούς -Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες την 14/08/2022, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη αλλοδαπών επιβαινόντων σε ιστιοφόρο σκάφος (α.λ.σ.), το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 11 ν.μ. νότια του Ακρωτηρίου Ταίναρου.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το Φ/Γ “MICHIGAN” σημαίας Μάλτας, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, ενώ στη συνέχεια οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου. Συνολικά διασώθηκαν είκοσι ένα (21) άτομα, (16 άνδρες, 02 γυναίκες και 03 παιδιά ) όλοι καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών ηλικίας 30 και 40 ετών, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, για έκθεση της ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο και για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.
*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ» Ν. Πειραιά 10603, για έντονους κραδασμούς στον δεξιό άξονα της δεξιάς κύριας μηχανής, μετά από πρόσκρουση με επιπλέοντα κορμό και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή, ένα (01) ναυτικό μίλι έξωθεν του λιμένα ν. Γαϊου Παξών.

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κέρκυρας για τον λιμένα Γαϊου ν. Παξών με ογδόντα επιβάτες (80) επιβάτες, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Παξών, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ανωτέρω επιβάτες.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΉΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλία 11ης στάσης ν. Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες