Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Πύλου και σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών του σκάφους

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες την 01/08/2022, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών επιβαινόντων σε σκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από τουρκικές ακτές για Ιταλία και βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 84 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το ερευνητικό πλοίο “OCEANIC SIRIUS” σημαίας Νορβηγίας προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, ενώ στη συνέχεια έπλευσε στη θαλάσσια περιοχή Κορώνης Μεσσηνίας, από όπου οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας. Συνολικά διασώθηκαν 29 άτομα, εκ των οποίων 10 άνδρες, 1 γυναίκα και 18 ανήλικοι.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 33 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).


Σχετικές εικόνες