Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στους Καλούς Λιμένες Κρήτης

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες την 13/06/23, οι Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης και Παλαιόχωρας για ύπαρξη Ι/Φ σκάφους σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ” Ηρακλείου Ν-ΝΔ ν. Κρήτης, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος και το συνόδευσε με ασφάλεια στους Καλούς Λιμένες ν. Κρήτης. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 80 αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, 79 εκ ων οποίων μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο (αίθουσα λιμενεργατών Ηρακλείου), ενώ μία εγκυμονούσα εξ΄ αυτών, έχει μεταφερθεί προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Κατά δήλωση των επιβαινόντων, εκίνησαν πρώτες πρωινές ώρες της 10/06/2023 από τη περιοχή της Αττάλειας Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Το εν λόγω ιστιοφόρο, μετά την αποβίβαση των επιβαινόντων, παρουσίασε εισροή υδάτων και παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης της ζημιάς, βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση του σε ασφαλή περιοχή, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 187 Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”.

Σχετικές εικόνες