Εντοπισμός και διάσωση ατόμων στη Λέσβο – Σύλληψη άντρα για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Ανεύρεση αμφορέα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής  – Διακομιδές ασθενών

ΚΑΠΝΙΚΑ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε σαράντα τέσσερις αλλοδαπούς στη βραχονησίδα “ΚΥΔΩΝΑΣ” κοντά στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών Λέσβου.

Αμέσως το περιπολικό σκάφος, σε συνεργασία με έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών με τη χρήση της βοηθητικής λέμβου του. Ακολούθησε η μεταφορά τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»). 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της  Μυτιλήνης προερχόμενο από τα λιμάνια Πειραιά και Χίου, ο 30χρονος βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών του, σαράντα εννέα (49) πακέτα τσιγάρα, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την ειδική ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ποσότητα καπνικών προϊόντων.

*****

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες χθες, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό κεραμικού αμφορέα, στην θαλάσσια περιοχή Μόλα Καλύβα του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.  

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ο αμφορέας παραδόθηκε στην αρμόδια εφορία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.   

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονου, από τον λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158 και

-83χρονου, από το λιμάνι Αγίας Πελαγίας Κυθήρων στο λιμάνι Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΟΥΝΑΡΑ” Ν.Π. 11828.

Σχετικές εικόνες