Εντοπισμός και κατάσχεση 17.200 κιλών φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών παράνομης διακίνησης σε 1.352 φιάλες μίας χρήσεως στον Ασπρόπυργο Αττικής

Εντοπισμός και κατάσχεση 17.200 κιλών φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών παράνομης διακίνησης σε 1.352 φιάλες μίας χρήσεως στον Ασπρόπυργο Αττικής
Share:    

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση χιλίων τριακοσίων πενήντα δύο τεμαχίων (1.352 τμχ.) φιαλών άνευ παραστατικών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες την 09-07-2021, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για παράβαση του άρθρου 155 του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» (Ν.2960/2001), καθώς και του άρθρου 18 του Ν.4712/20.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τα ανωτέρω στελέχη σε χώρο στάθμευσης επαγγελματικών αυτοκινήτων και εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο Αττικής και συγκεκριμένα σε θάλαμο ψυγείου (τρέιλερ), όπου και εντοπίστηκαν χίλια τριακόσια πενήντα δύο τεμάχια (1.352 τμχ.) φιαλών, που περιείχαν περίπου 17.200 κιλά φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών παράνομης διακίνησης σε φιάλες μίας χρήσεως.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου και συγκεκριμένα στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών (Freon) παράνομης διακίνησης στο έδαφος της Ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού  εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της υπόψη επιχείρησης αναπτύχθηκε διϋπηρεσιακή συνεργασία με τα Τμήματα Η΄ και Ζ’ της Β’ Υποδιεύθυνσης της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής καθώς και με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ο εν λόγω θάλαμος ψυγείου (τρέιλερ) καθώς και οι ανωτέρω φιάλες, δείγματα των οποίων θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να διακριβωθεί το είδος του προϊόντος.

Σχετικές εικόνες