Εντοπισμός και κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης και σύλληψη ημεδαπού στην Ικαρία – Τραυματισμός επιβάτη εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Ρόδο - Παροχή συνδρομής σε χειριστή θαλάσσιου μοτοποδ

ΣΑΜΟΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου, προέβησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 20 παρ.1 και παρ.2 ΣΤ’ του Ν. 4139/2013 «Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό ειδικότερη μορφή καλλιέργειας».

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος από τα προαναφερθέντα στελέχη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ¨ΝΕΔΑ¨, στον κήπο της οικίας του 54χρονου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, όπου βρέθηκαν και εκριζώθηκαν εννέα (09) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1μ. έως 1,70μ. Στη συνέχεια, και κατόπιν αναζήτησης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο 54χρονος εντοπίστηκε την ώρα που αποβιβαζόταν από επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά. Από τη Λιμενική Αρχή της Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα. Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σύρου για τον τραυματισμό στο δεξί πόδι ενός 24χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Ουκρανίας) επιβάτη, εντός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου. Στον 24χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου και από έναν νοσηλευτή ο οποίος ταξίδευε με το πλοίο. Στη συνέχεια με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Σύρου, ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Σύρου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ιθάκης για την ακυβερνησία ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Σουηδίας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (05 υπηκόους Γαλλίας και 03 υπηκόους Σουηδίας), το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη και απώλεια άγκυρας, στη θαλάσσια περιοχή 0,75ν.μ. ανατολικά της Ιθάκης. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν δύο (02) επιβατηγά-τουριστικά (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφη προς παροχή συνδρομής. Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το παραπλέον επαγγελματικό (Ε/Π) σκάφος ¨ΜΑΡΙΚΑΚΙ¨ Λ.Ι. 981, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Βαθέως. Από τη Λιμενική Αρχή της Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την ύπαρξη ενός αναποδογυρισμένου ιδιωτικού σκάφους ελληνικής σημαίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Ιρλανδίας), στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου ¨ΓΚΙΝΑΣ¨ στη Ρόδο. Αμέσως για το σημείο αναχώρησαν δύο λέμβοι εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν από βραχώδη ακτή τους τέσσερις επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, το σκάφος μεταφέρθηκε στην ακτή, με τη συνδρομή του σκάφους ¨ΚΡΗΤΙΚΟΣ 19¨ Σ.Ρ. 624. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λίνδου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, για ημιβυθισμένο θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet ski) που παρουσιάζει εισροή υδάτων με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα-χειριστή στη θαλάσσια περιοχή Γαλάζια Νερά της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα ιδιωτικό επαγγελματικό Τ/Χ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και ένα ακόμη ιδιωτικό επαγγελματικό σκάφος, για την την παροχή συνδρομής. Το jet ski εντοπίστηκε από έτερο επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος, με τη συνδρομή του οποίου κατέπλευσε με ασφάλεια στην ακτή στην περιοχή της Βουρβουρού, με τον ημεδαπό χειριστή καλά στην υγεία του. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων Ικαρίας στο λιμάνι του Αγιου Κηρύκου Ικαρίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν.Π. 12577,

-52χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες