Εντοπισμός και κατάσχεση κροτίδων στο Ηράκλειο - Εντοπισμός 78 ατόμων στη Ρόδο - Σύλληψη ατόμων στη Ρόδο

krotides_Hrakleio
Share:    

Πρωινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε χώρο μεταφορικής εταιρείας στο Ηράκλειο Κρήτης, από τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν επτά (07) παλέτες με 222 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά 1.354.440 κροτίδες, διαφόρων επωνυμιών, η κατοχή των οποίων απαγορεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 456/76 “Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων” και του Ν.2168/93 “Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις”.

Από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

*****

Στον εντοπισμό εβδομήντα οκτώ (78) αλλοδαπών (71 άνδρες, 5 γυναίκες και 2 αγόρια), οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην περιοχή του λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί επιβιβάστηκαν σε περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προκειμένου στη συνέχεια μεταφερθούν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ν. Λέρου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ρόδου.

*****

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 30, 26 και 34 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στον λιμένα Ακαντιά ν. Ρόδου, κατά τη διαδικασία επιβίβασης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 30χρονος ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου μετέφερε εντός αυτού τον 26χρονο και τον 34χρονο, οι οποίοι βρέθηκαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα, καθώς και τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σχετικές εικόνες