Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών και δενδρυλλίων κάνναβης και σύλληψη δύο ατόμων για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων

1.
Share:    

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες στον Μαραθιά Κέρκυρας, ένας 59χρονος ημεδαπός και ένας 37χρονος αλλοδαπός, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, με τη συνδρομή ομάδας Κ9 της οικίας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του Ν. 4139/2013 "περί εξαρτησιογόνων ουσιών", του Ν. 2168/93 "περί όπλων", του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 "περί αλλοδαπών".

Συγκεκριμένα, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία που διέμενε ο 59χρονος, εντοπίστηκαν τα κάτωθι:

  • Επτά (07) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,70 έως 1,80 μέτρων,
  • Τριάντα τρία (33) κλαδιά κάνναβης προς αποξήρανση,
  • Δυο (02) καραμπίνες, για τις οποίες δεν υπήρχαν νόμιμα έγγραφα κατοχής,
  • Έντεκα (11) φυσίγγια, καθώς και,
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριών χιλιάδων διακοσίων τριάντα πέντε γραμμαρίων (3.235γρ.).

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε 37χρονος αλλοδαπός, σε χώρο της οικίας του 59χρονου, ο οποίος ενώ έφερε άδεια παραμονής αυτή ήταν ληξιπρόθεσμη.

Εν συνεχεία, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, στην οικία που διέμενε ο 37χρονος, στο Περιβόλι Κέρκυρας, εντοπίστηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους επτακοσίων πενήντα εννέα γραμμαρίων (759,00γρ), καθώς και το χρηματικό ποσό των δυο χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ (2.800€).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλες οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, δείγματα των οποίων πρόκειται να αποσταλούν προς εξέταση στη χημική Υπηρεσία Κέρκυρας, δυο (02) καραμπίνες, μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, ως προϊόν εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Σχετικές εικόνες