Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών και πυρομαχικών στη Νέα Μάκρη - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη ημεδαπής στην Κόρινθο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ερμιόνη - Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη Σαλαμίνα

1
Share:    

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών και πυρομαχικών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, , στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'' και του νόμου 2168/1993 ''περί όπλων''.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ότι άνδρας (α.λ.σ.) πέταξε ύποπτη σακούλα, εντός περίφρακτου οικοπέδου στην περιοχή ''ΖΟΥΜΠΕΡΙ'' Νέας Μάκρης, τα ανωτέρω στελέχη Π.Ο.ΔΙ.Ν. και Κ.Ε.Α., μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή όπου εντόπισαν μία (01) νάιλον σακούλα που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικής μεικτής ποσότητας διακοσίων εξήντα γραμμαρίων (260 γρ.) και εκατό (100 ) φυσίγγια των εννέα (09) μμ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν. Πάτρας 57, για ακυβερνησία του εν λόγω πλοίου, λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 6,5 ν. μ. νότια της Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 10428 και κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια περιπολίας από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι είχαν προβεί στη διάρρηξη Ε.Ι.Χ. και κλοπή σακιδίου από το εσωτερικό του οχήματος.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η κηδεμόνας των ανωτέρων για παράβαση του άρθρου 360 Π.Κ. και του άρθρου 88 του Ν. 4871/2001.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένος Ερμιόνης, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό 41χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα, που οδηγούσε ένας 68χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ήταν ο τραυματισμός του 68χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για τον εντοπισμό ενός (01) ύποπτου μεταλλικού αντικειμένου με οξειδώσεις (πιθανώς βλήμα) στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΥΑΛΑ'' ν. Σαλαμίνας, σε βάθος περίπου δύο μέτρων (02μ.).

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Σχετικές εικόνες