Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών στην Καβάλα - Μηχανική βλάβη ΕΓ - ΟΓ πλοίου στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών

narkwtikaKavala09.10.22
Share:    

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Καβάλας. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στο πλαίσιο διενέργειας περιπολίας, τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν σε βραχώδη περιοχή της παραλίας “ΤΙΜΑΡΙ” της Kοινότητας Ποντολιβάδου Καβάλας τα κάτωθι:

-μία λευκή πλαστική συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη μαζί με κλώνους δενδρυλλίων κάνναβης, μικτού βάρους δύο κιλών και τριακοσίων σαράντα πέντε γραμμαρίων (2.345 γρ.) και

-μία νάιλον διάφανη συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη μαζί με κλώνους δενδρυλλίων κάνναβης, μικτού βάρους διακοσίων εβδομήντα πέντε γραμμαρίων (275 γρ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 11117 ότι, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας χειρισμών εκκίνησης κύριων μηχανών προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ζακύνθου προς τον λιμένα Κυλλήνης, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και οι επιβάτες του εν λόγω πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ μετά την προσκόμιση του παραπάνω πιστοποιητικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου μέχρι και την 09-10-2022.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25 και

-80χρονου, από το λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67.

Σχετικές εικόνες