Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών στον Πειραιά – Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη ημεδαπού στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού στη Χίο – Ακυβερνησία ιδιωτικού σκάφους στη Γλυφάδα Αττικής – Ακυβερνησία ΕΓ-ΤΡ σκάφους στη ν. Λέβιθα

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Share:    

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο στον λιμένα Πειραιά, τα ανωτέρω στελέχη, εντόπισαν ένα άτομο με μία (01) βαλίτσα να κινείται ύποπτα. Το εν λόγω άτομο μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των στελεχών Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τη βαλίτσα έξω από το πλοίο. Κατόπιν έρευνας που ακολούθησε, βρέθηκαν εντός της βαλίτσας, δύο (02) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία, πιθανόν κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους ενός κιλού και εκατόν εξήντα έξι γραμμαρίων (1.166gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'' και του άρθρου 45 Π.Κ. ''κατά συναυτουργία''.

Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω στελέχη διενήργησαν έλεγχο με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΔΙΑΣ'', στον επιβατηγό λιμένα Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη ΕΛ.ΑΣ. του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης ''ΛΑΪΚΑ'', όπου εντοπίστηκαν οι εν λόγω ημεδαποί να κατέχουν συνολικά τρεις (03) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 43,6γρ. και μια (01) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού μικτού βάρους 4,7γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους και ατόμου εντός θάλασσας που διενεργούσε παράνομη αλιεία, στη θαλάσσια περιοχή Καρδάμυλων ν. Χίου πλησίον νησίδας “ΣΤΡΟΒΙΛΙ”.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε έναν 52χρονο ημεδαπό να διενεργεί υποβρύχια αλιεία με τη χρήση υποβρύχιου φακού, πλησίον μηχανοκίνητης φουσκωτής λέμβου. Ο εν λόγω ημεδαπός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού σκάφους, επιβιβάστηκε στη φουσκωτή λέμβο και κατευθύνθηκε προς την ακτή, σε σημείο που το περιπολικό σκάφος δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω βυθίσματος.

Ο 52χρονος δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., να ακινητοποιήσει το σκάφος του, ενώ συνέχισε να πλέει στα αβαθή, απορρίπτοντας παράλληλα αλιευτικό εξοπλισμό και αλιεύματα στη θάλασσα.

Κατόπιν των ανωτέρω, η φουσκωτή λέμβος τελικά ακινητοποιήθηκε, ενώ ο ημεδαπός συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια). Επί της λέμβου βρέθηκαν τρία (03) ψαροντούφεκα, καθώς και δύο (02) σάκοι με αλιεύματα, δύο (02) καταδυτικοί φακοί, ένα επιπλέον ψαροντούφεκο και μία ζώνη κατάδυσης, τα οποία ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Χίου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου, για παράβαση των άρθρων 167 (αντίσταση), 169 (Απείθεια) και 361 (Εξύβριση) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αρνήθηκε να υποβληθεί σε αστυνομικό έλεγχο, απωθώντας και εξυβρίζοντας στέλεχος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του ιδιωτικού σκάφους “ΠΗΓΗ” Σ.Π. 1186-Δ, λόγω μηχανικής βλάβης, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν Δ΄ μαρίνας Γλυφάδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ιδιωτικό σκάφος, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους, το “ΠΗΓΗ” κατέπλευσε με ασφάλεια στη Δ΄ μαρίνα Γλυφάδα.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΗΓΗ” Σ.Π. 1186-Δ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου και Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''ΝΕΦΕΛΗ'' Ν.Π. 9561, με δυο επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Λέβιθα.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ πλησίον του βρισκόταν το αλιευτικό σκάφος “ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ” Λ. Λέρου 1087, όπου ρυμούλκησε με ασφάλεια στην ν. Λέβιθα. Εν συνεχεία, το ρυμουλκό “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ”, ρυμούλκησε το ''ΝΕΦΕΛΗ'' με ασφάλεια στη ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες