Εντοπισμός και περισυλλογή ανθρώπινων οστών στη θαλάσσια περιοχή Διακοφτίου Κυθήρων – Θάνατος γυναίκας στην Αιδηψό – Θάνατος άνδρα στη Θεσσαλονίκη – Θάνατος γυναίκας στη Βουλιαγμένη – Σύλληψη 6 ανδρών στη Χάλκη - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Ηράκλειο

DSC_3393
Share:    

Εντοπισμός και περισυλλογή ανθρώπινων οστών στη θαλάσσια περιοχή Διακοφτίου Κυθήρων – Θάνατος γυναίκας στην Αιδηψό – Θάνατος άνδρα στη Θεσσαλονίκη – Θάνατος γυναίκας στη Βουλιαγμένη – Σύλληψη 6 ανδρών στη Χάλκη - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Ηράκλειο - Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου

Εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, σαράντα πέντε (45) ανθρώπινα οστά, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχές Κυθήρων στη θαλάσσια περιοχή Διακοφτίου Κυθήρων.

Τα οστά περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Νεάπολης Βοιών και από εκεί στη νοσηλευτική μονάδα Μολάων Λακωνίας, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Ιατρικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για διενέργεια Δικαστικής Ανθρωπολογικής εξέτασης.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΜΠΑΝΙΑ» Γιαλτρών Εύβοιας, 72χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Νέων Επιβατών Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, 69χρονος.

Ο ανωτέρω ανασύρθηκε στην ακτή και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη της παραλίας και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από πλήρωμα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Βάρκιζας, 78χρονη.

Η ανωτέρω ανασύρθηκε στην ακτή και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τον ναυαγοσώστη της παραλίας και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

*****

Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χάλκης κατά τον κατάπλου Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίου στο λιμάνι της Χάλκης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε οι ανωτέρω στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ κατείχαν τέσσερα (04) ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Από τη Λιμενική Αρχή Χάλκης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λινοπεραμάτων Ηρακλείου, για τον εντοπισμό πυρομαχικού (ναυτικής νάρκης), στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΡΟΜΟΥΡΑΣ» Αγίας Πελαγίας .

Το ανωτέρω πυρομαχικό, διαμέτρου περίπου 0,9 μ., βρίσκεται σε κατάσταση οξείδωσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες, πραγματοποιήθηκε σήμανση του σημείου.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, αύριο 26-07-2023, δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας, λόγω της αργίας της πολιούχου της πόλης της Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής.

Σχετικές εικόνες