Εντοπισμός και σύλληψη 2 διακινητών μετά από καταδίωξη στην Κω - Εντοπισμός 33 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Ψέριμο - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 25 ατόμων στην Γαύδο - Τραυματισμός ναυτικού στη Μυτιλήνη

1
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης ν. Κω ταχύπλοο σκάφος με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή, χωρίς τη χρήση των φανών ναυσιπλοΐας.

Το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του. Στη συνέχεια, από το περιπολικό πλοίο πραγματοποιήθηκε η χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με το ταχύπλοο να μην συμμορφώνεται και να αποβιβάζει μεγάλο αριθμό ατόμων στην παραθαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης ν. Κω. Ακολούθησε καταδίωξη, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι δύο χειριστές που επέβαιναν σε αυτό, συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στον όρμο “Βαθύ” της ν. Ψερίμου, καθώς και για την ταυτόχρονη αναχώρηση από το σημείο πνευστού ταχύπλοου σκάφους χωρίς τα φώτα ναυσιπλοϊας.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν και ακινητοποίησαν το ταχύπλοο σκάφος με επιβαίνοντα τον χειριστή του, ο οποίος συνελήφθη.

Το ταχύπλοο είχε ξεκινήσει πρώτες πρωινές ώρες την 24-02-2024 από τις ακτές Αλικαρνασσού Τουρκίας με προορισμό την Ελλάδα. Oι αλλοδαποί δήλωσαν ότι κατέβαλαν για την μεταφορά τους χρηματικά ποσά από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Ακολούθως, τις μεσημβρινές ώρες χθες, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλεξε από το λιμάνι της Ψερίμου τριάντα τρεις (33) αλλοδαπούς (5 άνδρες, 7 γυναίκες και 21 ανήλικοι), και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου.


*****
Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 25 ατόμων και μίας λέμβου στην περιοχή “ΤΡΥΠΗΤΗ” Γαύδου, τις πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο εκ των αλλοδαπών, 26 και 34 ετών, για παράβαση του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/14 “Παράνομη διακίνηση” σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. “Έκθεση” και το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία”, ενώ η λέμβος κατασχέθηκε.


*****
Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για τραυματισμό ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Ναύτη) Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμάνι της Μύρινας Λήμνου, ο ναυτικός τραυματίστηκε στο κάτω άκρο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ'', όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Σχετικές εικόνες