Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών διακινητών στη Λέρο

1
Share:    

Την 13/03/22 μετά από ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Πάρου και τη διάσωση εκατόν ένα (101) αλλοδαπών από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας ΚΕΔ Λέρου.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Γρ. Ασφαλείας Λ/Χ Λέρου σε συνεργασία με στελέχη ΔΑΠΘΑΣ προέκυψε ότι τρεις (03) υπήκοοι Τουρκίας από τους εκατόν έναν (101) αλλοδαπούς, συμμετείχαν σε δομημένη εγκληματική οργάνωση για τη διακίνηση ενενήντα οκτώ (98) αλλοδαπών με ιστιοφόρο από τη Τουρκία στην Ιταλία την 13/03/2022 με διακριτούς ρόλους. Ειδικότερα οι δύο εκ των τριών είχαν την διακυβέρνηση του σκάφους, ενώ το τρίτο άτομο κατείχε το ρόλο του μηχανικού στο σκάφος. Οι ανωτέρω φέρονται να είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιείται στη Τουρκία.

Ανωτέρω τρεις (03) αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για διακίνηση και συμμετοχή σε δομημένη εγκληματική οργάνωση κατά παράβαση των άρθρων 83 ν. 3386/05, αρ. 29-30 ν. 4251/14 και 187 Π.Κ. και μετά από την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λέρου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές εικόνες