Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών διακινητών στη Ρόδο-Εισροή υδάτων σε Φ/Γ πλοίο στην Κέρκυρα-Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πόρο Κεφαλληνίας

1
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να έχει αποβιβάσει στη θαλάσσια περιοχή ¨ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ¨ της Ρόδου, ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη των δύο (02) 33χρονων αλλοδαπών χειριστών του. Οι αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και ο ένας από αυτούς βρέθηκε να κατέχει πέντε γραμμάρια (5γρ.) ακατέργαστη ινδική κάνναβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος και η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας, για εισροή υδάτων σε φορτηγό πλοίο σημαίας Πολωνίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα Γουβιών, άνευ επιβαινόντων.

Με τη συνδρομή του προσωπικού της μαρίνας και υπό την εποπτεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων, ενώ έγιναν ενέργειες για την αντιμετώπιση της περιορισμένης ρύπανσης που προκλήθηκε από πετρελαιοειδή κατάλοιπα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πόρου Κεφαλληνίας, από μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι 45χρονος αλλοδαπός επιβάτης είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πόρου, ο 45χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

Σχετικές εικόνες