Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών και ημεδαπού για διευκόλυνση παράνομης εισόδου και μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών στη Ρόδο

ΠΛΑΣΤΑ ΡΟΔΟΣ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού και ενός 51χρονου ημεδαπού προέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, την 03-11-2022, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για ύπαρξη σκάφους κατευθυνόμενου προς ακτές περιοχής Καμείρου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Στην περιοχή έσπευσαν τα ως άνω στελέχη, όπου εντόπισαν Ι.Χ.Ε. στο οποίο επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί. Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη με χρήση οπτικών και ηχητικών σημάτων, χωρίς όμως ο οδηγός να υπακούσει, επιταχύνοντας και διαφεύγοντας εντός κατοικημένων περιοχών.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών, ο οδηγός του οχήματος ταυτοποιήθηκε ως 39χρονος αλλοδαπός και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε οικία στην περιοχή της Κρεμαστής ν. Ρόδου, εντός της οποίας βρέθηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, καθώς και πλήθος αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικών έγγραφων.

Ο 51χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης της ανωτέρω οικίας, την οποία είχε επινοικιάσει στους ανωτέρω αλλοδαπούς, αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου και συνελήφθη.

Την 07-11-2022, οι ως άνω δύο (02) συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τον 39χρονο αλλοδαπό, για παράβαση των άρθρων 29 παρ.6 και 30 του Ν.4251/14 και των άρθρων 167 και 169 Π.Κ. ενώ για τον 51χρονο ημεδαπό για παράβαση του αρ. 87 Ν.3386/2005.

Ο 39χρονος αλλοδαπός κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ στον 51χρονο ημεδαπό επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές εικόνες