Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Ρόδο - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ελλιμενισμένο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας - Θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης στη μαρίνα Φλοίσβου και αντιμετώπισή της – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Μεσημβρινές ώρες της 20-08-2021, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να πλέει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Ρόδου.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία το Τ/Χ εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να εμβολίσει το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως επίσης και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε σπεύσει στην περιοχή προς παροχή συνδρομής.

Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του.

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Αρχής Ιαλυσού, εντόπισαν εννέα (09) αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου για ύπαρη καπνού σε ελλιμενισμένο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με όνομα ''ΣΜΥΡΝΑ'' Ν.Π 12639, στο νέο Μόλο Δραπετσώνας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο καπνός εξέρχεται από κλειστό χώρο που βρίσκονταν στην βάση της τσιμινιέρας, ενώ το πλήρωμα επιχειρούσε την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε λίγη ώρα αργότερα με ιδία μέσα του πλοίου από τα μέλη του πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προέκυψε κίνδυνος για τα παρακείμενα επισκευαζόμενα πλοία.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν ο Τεχνικός Ασφαλείας του πλοίου και ο Ναύκληρος, ενώ το πλοίο τελεί υπό απαγόρευση απόπλου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για πρόκληση ρύπανσης της θάλασσας, στην προβλήτα ''F'', κατά την διάρκεια πετρέλευσης Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους από ξηράς με βυτιοφόρο όχημα.

Άμεσα από τον φορέα διαχείρισης της μαρίνας Φλοίσβου εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και με την χρήση απορροφητικών υλικών αντιμετωπίστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Διενεργείται προανάκριση από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

60χρονου από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032,

23χρονου από τον λιμένα ν. Σύμης προς τον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ..