Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών στη Σύμη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Λαύριο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Πύλο

1
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης από το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης, για περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης ενός 23χρονου αλλοδαπού, στην περιοχή Αγίου Αιμιλιανού ν. Σύμης, ο οποίος δήλωσε ότι επέβαινε σε jet ski μαζί με ακόμα δύο άτομα, ενώ μετά από ανατροπή του jet ski στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν στη θάλασσα, σε περιοχή δυτικά - βορειοδυτικά ν. Σύμης.

Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού των ανωτέρω επιβαινόντων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, στις οποίες συμμετείχαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) σκάφος της  δύναμης FRONTEX και ένα (01) αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX.

Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 38χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας του jet ski, στη βραχώδη περιοχή “ΔΙΑΒΑΤΩΝ” ν. Σύμης, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ κατά δήλωση του ο χειριστής του jet ski, κολύμπησε και εξήλθε στη στεριά χωρίς να έχει ακόμη εντοπιστεί.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Ανδρέα Παπανδρέου, όταν επιβατηγό-VAN όχημα με οδηγό έναν 50χρονο συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με 21χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του οδηγού του δίκυκλου.

Ο 21χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, για προληπτικούς λόγους και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πύλου, από τον Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του Ι/Φ “ARJUNA” σημαίας Σουηδίας, για ακυβερνησία του εν λόγω σκάφους, στην θαλάσσια περιοχή έξωθεν του όρμου Ναβαρίνου Πύλου, λόγω μηχανικής βλάβης.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Α/Κ σκάφος ‘’ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΝΑ’’ Σ.Π. 314, με τη συνδρομή του οποίου το “ARJUNA” προσέδεσε με ασφάλεια στη μαρίνα Πύλου.

Από το την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα ή τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

Σχετικές εικόνες