Εντοπισμός, καταδίωξη και σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο

DSC_7371
Share:    

Πρωινές ώρες την 24/06/23, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει στην περιοχή «ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ» ν. Ρόδου, αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και το ανωτέρω σκάφος ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών, φερόμενων ως διακινητών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους, το οποίο εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, να προσεγγίζει την ακτή Γριδίων στην περιοχή Νενήτων ν. Χίου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος άνευ επιβαινόντων.

Απογευματινές ώρες χθες, προσωπικό ΕΛ.ΑΣ εντόπισε στην περιοχή “Βοτανικός Κήπος” δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς, στερούμενων νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην πλατεία Νενήτων Χίου εντοπίστηκε 31χρονος αλλοδαπός.

Από τη διενεργούμενη προανάκριση οι εν λόγω αλλοδαποί αναγνώρισαν το ως άνω σκάφος και τον 31χρονο ως τον διακινητή που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο) και του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (διακίνηση μεταναστών στον ελλαδικό χώρο).

Σχετικές εικόνες