Εντοπισμός, καταδίωξη και σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ στην Ύδρα - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει στην περιοχή «ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ» ν. Ρόδου, αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Το ανωτέρω Τ/Χ ακινητοποιήθηκε, πιθανόν λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Ν. Κρήνης Καλαμαριάς.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία της οδηγού, το όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο χωρίς επιβαίνοντες, κύλησε σε επικλινές έδαφος και κατέληξε στη θάλασσα σε σημείο με βάθος 40 εκατοστά περίπου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυστεί από γερανοφόρο όχημα με μέριμνα της οδηγού και ιδιοκτήτριας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΧΡΗΣΤΟΣ” Ν.Υ. 190, αναφορικά με βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΧΡΗΣΤΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67, 90χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες