Εντοπισμός νεκρού κητώδους στη Σαλαμίνα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για την ύπαρξη νεκρού κητώδους στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Κυνοσούρας Σαλαμίνας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το νεκρό κητώδες του είδους ΄΄ΖΙΦΙΟΣ΄΄ σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων (5 μ.) από την βραχώδη ακτογραμμή, ενώ υπήρξε άμεση ενημέρωση του εκπροσώπου του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών. Στο σημείο επίσης μετέβησαν ιδιώτες κτηνίατροι, ιδιώτης δύτης καθώς και Α/Κ σκάφος, ενώ πραγματοποιήθηκε εκθαλάσσωση του εν λόγω ζώου, το οποίο στη συνέχεια περισυνελέγη με μέριμνα του Δήμου Σαλαμίνας.

*****


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον λιμένα Λαυρίου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν 09 επιβάτες, 02 ΕΙΧ και 02 Φ/Γ οχήματα προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα υπήρχαν 02 επιβάτες προς επιβίβαση.