Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας, για την ύπαρξη ενός νεκρού ζώου συντροφιάς (σκύλος), στη θαλάσσια περιοχή Αγία Σωτήρα Αίγινας. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενική Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω ζώο σε σήψη και το περισυνέλεξαν με την συνδρομή οχήματος του δήμου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό κέντρο, χωρίς να βρεθούν εμφανή σημάδια κακοποίησής του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ το ζώο παρελήφθη από την αρμόδια Υπηρεσία του δήμου για την υγειονομική του ταφή.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή της Ιεράπετρας, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ένας 71χρονος και ο 40χρονος υιός του, για παραβάσεις των άρθρων 167 Π.Κ. («Βία κατά υπαλλήλων»), 168 Π.Κ. («Διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας») και 333 Π.Κ. («Απειλή»).Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας, ένας 71χρονος ιδιοκτήτης ενός ανελκυσμένου σκάφους στο οποίο εκτελούσε εργασίες, αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο, απειλώντας τα εν λόγω στελέχη. Κατόπιν, μετέβη στο Λιμεναρχείο όπου εξέφρασε απειλές κατά του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής και απομακρύνθηκε. O 71χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Α.Τ. Ιεράπετρας. Ακολούθως, ο 40χρονος υιός του προσήλθε στο Λιμεναρχείο, όπου προέβη ομοίως σε απειλές και συνελήφθη από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.
*****
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό 57 αλλοδαπών τις απογευματινές ώρες την 28.10.25, στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου, συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νότιου Σουδάν) ως ο διακινητής των υπολοίπων. Ο 18χρονος, συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.5079/2023 και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Μυτιλήνης προέβησαν στη σύλληψη ενός 17χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Αιγύπτου), για παράβαση του άρθρου 216 του Π.Κ. «Κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων» και του Ν. 5038/23 «Κώδικας μετανάστευσης». Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατά την διάρκεια επιβίβασης σε επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοίο με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστή κάρτα αιτούντος ασύλου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.