Εντοπισμός σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Ηράκλειο - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ενημερώθηκε για την ύπαρξη σορού άντρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε προχωρημένη σήψη, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του λιμανιού του Ηρακλείου και σε απόσταση 0,5ν.μ. από την ξηρά.

Η σορός ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών Κρήτης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας να κινείται στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΕΠΑΝΩΧΩΡΩΝ” βόρεια Χίου.

Το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε με τα ηχητικά και φωτεινά σήματα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνέχισε την πορεία του προς τις βόρειες ακτές του νησιού. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Στο σκάφος επέβαιναν 17 άτομα και ο 31χρονος αλλοδαπός διακινητής τους. Οι 17 μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο περιπολικό σκάφος και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καρδαμύλων και στη συνέχεια στο ΚΕΔΝ για καταγραφή - ταυτοποίηση. Ο 31χρονος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου συνελήφθη για παράβαση του Ν. 5038/2023 (Κώδικας Μετανάστευσης) και του Ν. 3386/2005 (Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική Επικράτεια).

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χίου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από το Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6” N.P. 11345 ότι κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πόρτο Χέλι – Σπέτσες – Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο προς το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο παρουσίασε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή. Το “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6” κατέπλευσε με ασφάλεια στον Πειραιά, όπου αποβίβασε 176 επιβάτες και το 12μελες πλήρωμά του.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του εκτελέστηκε από το Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “ΑΕREO 1” προς λιμένες Πόρου – Ύδρας – Σπετσών – Πόρτο Χελίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53,

-54χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν. Νάξου 67,

-20χρονου, 48χρονης και 60χρονης από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν. Π. 10032,

-12χρονου, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-44χρονου, από το λιμάνι της Αμοργού στο λιμάνι της Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες