Εντοπισμός σορού βρέφους σε προχωρημένη σήψη στη ν. Λέσβο – Αλιευτικός έλεγχος στην Κυλλήνη – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για την ύπαρξη σορού βρέφους στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΣ ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ” ν. Λέσβου.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν επί της ακτής σορό βρέφους, σε προχωρημένη σήψη.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Β. Αιγαίου.

Γνωρίζεται ότι την 9/12/2022 αποβιβάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΙΛΙΑ” ν. Λέσβου 45 αλλοδαποί, το σύνολο των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη σε ορεινή περιοχή από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Μετά τον εντοπισμό τους, 24χρονη αλλοδαπή εξ αυτών, δήλωσε πτώση του βρέφους της εντός θαλασσίου ύδατος πριν την αποβίβαση των αλλοδαπών στην ακτή, περιστατικό για το οποίο διεξήχθησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, έλεγχος σε Φ/Γ όχημα στον λιμένα Κυλλήνης από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο μετέφερε 40 πλαστικά δοχεία με ολοθούρια εντός του επικαθήμενου, με τόπο προέλευσης το Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

Στη συνέχεια προσκομίστηκαν από τον οδηγό του οχήματος παραστατικά μεταφοράς (αποδείξεις συναλλαγών – δελτία αποστολής), από τα οποία προκύπτει συνολική ποσότητα βάρους 141 kg, ενώ κατόπιν ζύγισης και καταμέτρησης που διενεργήθηκε, προέκυψε ο συνολικός αριθμός των 21.768 τεμαχίων, με καθαρό βάρος 761,84 κιλών, υπολειπόμενων διαστάσεων στο σύνολο τους.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 64χρονος οδηγός του Φ/Γ οχήματος, ενώ κατασχέθηκε η προαναφερθείσα ποσότητα αλιευμάτων.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-26χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ -Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070 και

-80χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης προς τον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες