Εντοπισμός σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Γλυφάδα-Θάνατος λουόμενων στο Κατάκολο και στη Θάσο-Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα-Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ σκάφους στις Σπέτσες-Σύλληψη ημεδαπού στις Σπέτσες-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Σαρωνικού, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία γυναίκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, από την θαλάσσια περιοχή πλησίον βραχώδες σημείου της μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Στο σημείο μετέβησαν ναυαγοσώστες που περισυνέλεξαν τη γυναίκα και τη μετέφεραν με ναυαγοσωστική λέμβο στην 4η μαρίνα της Γλυφάδας. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ¨ της Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Πρόκειται για σορό γυναίκας ηλικίας 35-40 ετών περίπου.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κατάκολου ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μια 68χρονη ημεδαπή, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΣΠΙΑΝΤΖΑ¨ του Δήμου Πύργου της Ηλείας. Η 68χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Από το Λιμεναρχείο Κατάκολου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ένας 68χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΤΡΥΠΗΤΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ¨ της Θάσου. Ο 68χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ελευσίνας για ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή των εγκαταστάσεων ΕΛΠΕ της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια φόρτωσης και λόγω υπερχείλισης του φορτίου στη δεξαμενή ενός δεξαμενόπλοιου (Δ/Ξ) με σημαία Λιβερίας, προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή σε διάσπαρτες κηλίδες, συνολικής έκτασης περίπου σαράντα τετραγωνικών μέτρων (40 τ.μ.). Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 70 και 33 ετών, καθώς και ένας 41χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Π.Δ. 55/1998. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Σπετσών ότι το επιβατηγό-δρομολογιακό (Ε/Γ-Δ/Ρ) σκάφος ¨ΣΠΕΤΣΕΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Σ. 314, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, πριν τον απόπλου του για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι Ντάπιας των Σπετσών προς το λιμάνι Κόστας της Αργολίδας Από το Λιμεναρχείο Σπετσών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΣΠΕΤΣΕΣ ΕΞΠΡΕΣ¨, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής των Σπετσών προέβησαν στη σύλληψη ενός 61χρονου για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. ¨Απείθεια¨ και του άρθρου 361 του Π.Κ. ¨Εξύβριση¨. Προανάκριση διενεργείται από Λιμεναρχείο Σπετσών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-32χρονου, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το Τ/Χ ¨ΜΙΝΙΜΟΚΑΚΙ¨ Τ.Λ. 850,

-56χρονης, από το λιμάνι της Αγίας Ρούμελης στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΙ¨ Ν.Κ. 401,

-73χρονου, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι του Μαστιχαρίου της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-91χρονου, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ¨ Ν.Ν. 57.

Σχετικές εικόνες