Εντοπισμός σορών στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΥΓ πλοίου στην Αίγινα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, για τον εντοπισμό σορών επί της ακτής, στην περιοχή “ΚΑΛΑΜΑΡΙ” - ΔΕΗ ν. Λέσβου.

Άμεσα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή, όπου εντοπίστηκαν τρεις (03) σοροί γυναικών και τρεις (03) σοροί ανδρών επί της ακτής. Οι εν λόγω σοροί, παρελήφθησαν από ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” Μυτιλήνης, για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, στις οποίες συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος, ιδιώτης δύτης, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με αρνητικά, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ τυχόν εξελίξεις πρόκειται να αναφερθούν σε νεότερο δελτίο τύπου.


*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΧVIΙ” Ν.Π. 11483 ότι, ενώ το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Αγκίστρι - Αίγινα - Πειραιάς, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριάντα (30) επιβάτες.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη μεμονωμένος πλους για τον λιμένα Περάματος προς αποκατάσταση της βλάβης.


*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία “ΠΕΡΑΙΑ” Δήμου Θερμαϊκού. Από από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες