Εντοπισμός ύποπτου οχήματος εμπλεκόμενου σε υποθέσεις αφαίρεσης καταλυτών από ΙΧ οχήματα

μαρίνα Αλίμου
Share:    

Μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη κλιμακίου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους στην μαρίνα Αλίμου, εντόπισαν ένα ΙΧ όχημα με τέσσερις (04) επιβάτες, το οποίο τις προηγούμενες ήμερες είχε εμπλακεί σε υποθέσεις αφαίρεσης καταλυτών από ΙΧ αυτοκίνητα εντός της μαρίνας Αλίμου και οι ιδιοκτήτες τους είχαν υποβάλει εγκλήσεις για το γεγονός.

Το ανωτέρω όχημα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση εντός της μαρίνας Αλίμου, η οποία συνεχίστηκε και εκτός αυτής. Έπειτα, το εν λόγω ΙΧ όχημα εντοπίστηκε σταθμευμένο στην περιοχή της Γλυφάδας, κάθετα σε λεωφόρο της περιοχής δίπλα σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, στο εσωτερικό του βρίσκονταν δυο εκ των τεσσάρων υπόπτων, ενώ οι άλλοι δυο είχαν τοποθετήσει ανυψωτικό γρύλο σε έτερο σταθμευμένο όχημα, επιχειρώντας να αφαιρέσουν τον καταλύτη του. Στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισαν τους υπόπτους κάνοντας γνωστή την ιδιότητα τους. Όταν οι ύποπτοι διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει αντιληπτοί, επιβιβάστηκαν στο ΙΧ όχημα, ο οδηγός του οποίου έθεσε αυτό σε κίνηση, κινούμενος απειλητικά προς το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος, με σκοπό να το τραυματίσει. Το στέλεχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατάφερε τελευταία στιγμή να αποφύγει την επαφή με το όχημα πέφτοντας στο έδαφος. Έτερα δυο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησαν δυο ευθείες ελεγχόμενες βολές στον πίσω αριστερό τροχό του ΙΧ με σκοπό να ακινητοποιήσουν το όχημα. Έπειτα ο οδηγός του ΙΧ οχήματος συνέχισε να κάνει όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο, κατευθυνόμενος προς έτερη περιοχή της Γλυφάδας.

Ανωτέρω όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε έτερη περιοχή της Γλυφάδας, δίχως ίχνη των δραστών, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν δυο (02) καταλύτες, ένας (01) ανυψωτικός γρύλος ασημί χρώματος, ένα (01) εργαλείο χειρός μπαταρίας (σπαθοσεγα) και εξι (06) πακέτα με ανταλλακτικές λάμες σεγας. Παράλληλα από το σημείο όπου επιχείρησαν να αφαιρέσουν τον καταλύτη περισυνελέγη και ένας (01) ανυψωτικός γρύλος μαύρου χρώματος.

Τέλος, διενεργήθηκε έρευνα προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, με τη συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη γύρω περιοχή με αρνητικά αποτελέσματα. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

Σχετικές εικόνες