Επακούμβηση και προσάραξη Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στις Σπέτσες - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σύρο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για επακούμβηση του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΤΡΟΥΝΤΥ'' Ν.Π. 12714, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον Παλαιό Λιμένα Σπετσών με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το Ε/Π-Α/Κ ''ΘΟΔΩΡΗΣ'' Λ.Σπετσών 592.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε ότι το ''ΤΡΟΥΝΤΥ'' είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός του Κυβερνήτη του Ε/Π-Τ/Ρ, ο οποίος διακομίσθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών για λήψη πρώτων βοηθειών. Το ''ΤΡΟΥΝΤΥ'' ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το Ε/Π-Α/Κ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ'' Ν. Ναυπλίου 362 και αγκυροβόλησε εντός του Παλαιού Λιμένα Σπετσών, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών διενεργήθηκε αλκοομέτρηση στον Κυβερνήτη όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΡΟΥΝΤΥ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη συμβολή των οδών Ακτής Πέτρου Ράλλη και Ελευθερίου Βενιζέλου επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Ερμούπολης Σύρου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγός έναν 19χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό μία 48χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος, καθώς δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-79χρονης, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-62χρονου, από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ "ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ" Ν.Λ. 313,

-92χρονου, από τον λιμένα Λουτρακίου ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και,

-83χρονου από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "καρέτα-καρέτα", εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Κω, στην παραθαλάσσια περιοχή "ΤΙΓΚΑΚΙ" ν. Κω.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.