Επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω πραγματοποίησης εκδήλωσης διασκέδασης σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Μύκονο - Σύλληψη δύο αλλοδαπών στην Κέρκυρα - Ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους στην Ρόδο - Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στην Τήνο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου απογευματινές ώρες χθες, σχετικά με πραγματοποίηση εκδήλωσης διασκέδασης σε σκάφος αναψυχής στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Μυκόνου.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή των στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, όπου διαπίστωσαν την εκδήλωση διασκέδασης επί του σκάφους, στο οποίο επέβαιναν δέκα αλλοδαποί επιβάτες, ένα μέλος πληρώματος, καθώς και ο Κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του.

Στους επιβάτες, στο μέλος πληρώματος, στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και στον Κυβερνήτη αυτού επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο και παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, για παράβαση των διατάξεων ''Περί προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος''.

Συγκεκριμένα τα ανωτέρω στελέχη διαπίστωσαν μετά από έρευνα, ότι ενώ ιδιωτικό σκάφος αναψυχής σημαίας Μάλτας βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο Γαρίτσας Κέρκυρας την 25-07-2021, κατά τη διάρκεια μεταφοράς πετρελαίου μεταξύ δύο δεξαμενών του, συνέβη υπερχείλιση από το εξαεριστικό, με αποτέλεσμα ποσότητα πετρελαίου κίνησης να πέσει στο κατάστρωμα και στη συνέχεια μέσω υδρορροής να καταλήξει στην θάλασσα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Μηχανικός του σκάφους ηλικίας 46 και 49 ετών αμφότεροι αλλοδαποί, για παράβαση των διατάξεων ''περί προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος'' ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρόδου για περιστατικό ακυβερνησίας του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΝΤΟΜΙΝΕΪΤΟΡ'' Τ.Ρ 429 στην θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. δυτικά της Νέας Μαρίνας Ρόδου, με τέσσερις επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος. Το ερασιτεχνικό σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ταχύπλοο με ασφάλεια με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους και κατέπλευσε με ασφάλεια στην Νέα Μαρίνα Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΤΟΜΙΝΕΪΤΟΡ'', ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες στην χερσαία ζώνη του λιμένα Τήνου όταν ΙΧΕ όχημα με 30χρονο οδηγό, χτύπησε με το πίσω μέρος του οχήματος 59χρονο πεζό, με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα. Ο 59χρονος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τήνου για παροχή πρώτων βοηθειών. Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός ΙΧΕ, ενώ σε αλκοομέτρηση που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν αρνητικά αποτελέσματα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από τον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας στον λιμένα Πίσω Αετού, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΙ'' Ν.Π. 6840, 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.