Επικάθιση Ι/Φ σκάφους στη Χαλκίδα - Βύθιση Ι/Φ – Α/Ψ σκάφους στην Πύλο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους στο Φισκάρδο – Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611
Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι Ι/Φ σκάφος σημαίας Αυστραλίας έχει επικαθίσει σε αμμώδη αβαθή, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του στενού Αυλίδας - Μπούρτζι.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. και Α/Κ σκάφος, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Χαλκίδας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Διαπιστώθηκε βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου, η βύθιση Ι/Φ - Α/Ψ σκάφους σημαίας Ελλάδας, εντός της μαρίνας Πύλου.

Άμεσα διενεργήθηκε έλεγχος από ιδιώτη δύτη για την ύπαρξη τυχόν επιβαινόντων, με αρνητικά αποτελέσματα ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου, ενώ το εν λόγω Ι/Φ - Α/Ψ σκάφος πρόκειται να ανελκυθεί με γερανοφόρο όχημα, με μέριμνα του διαχειριστή του.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους σημαίας Ελλάδας, ότι διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του, κατά τον κατάπλου του στον λιμένα Φισκάρδου από το το Νυδρί ν. Λευκάδας, με εκατόν είκοσι τέσσερις επιβαίνοντες.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ οι επιβαίνοντες προωθήθηκαν στο Νυδρί ν. Λευκάδας, με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-56χρονου και 60χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001,

-24χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-72χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-14χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53,

-34χρονου και 24χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ. 25 και

-75χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες