Επικάθιση Ι/Φ σκἀφους στους Οθωνούς – Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Βόλο - Θαλάσσια ρύπανση στο Λαύριο και αντιμετώπισή της - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Εύβοια – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Οθωνών για περιστατικό επικάθισης του Ι/Φ “BRANDO” Ν.Π. 12321 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Οθωνών. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, το ως άνω Ι/Φ, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, επικάθισε προσωρινά σε αβαθή και αποκολλήθηκε με ίδια μέσα με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ “ΓΚΕΚΑΣ” Λ.Κ.6884.

Με τη συνοδεία του εν λόγω Α/Κ και περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το “BRANDO” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Οθωνών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την επιθεώρηση των υφάλων από δύτη και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 23χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, στην έξοδο του λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Επίσης, για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου μοτοποδήλατου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από τον πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Λαυρίου, για πρόκληση ρύπανσης κατόπιν υπερχείλισης καυσίμου, έκτασης περίπου 80 m2, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Λαυρίου.

Μέλη πληρώματος ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ, κινητοποιήθηκαν άμεσα με τη χρήση απορροφητικών υλικών, ενώ από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ειδοποιήθηκε συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας και γερανοφόρο όχημα με προσωπικό, προέβη στην καταπολέμηση της ρύπανσης, η οποία περατώθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου πρωινές ώρες σήμερα, για τροχαίο ατύχημα στην περιοχή χερσαίας ζώνης λιμένα, επί της παραλιακής οδού Μαρμαρίου Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, δίκυκλο όχημα με οδηγό 22χρονη ημεδαπή, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό της αλλοδαπής συνοδηγού.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.
*****
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 30 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-55χρονου από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα ν. Κύμης, με Ε/Π – Τ/Ρ “ΡΕΣΤΙΑ” Ν. ΚΥΜΗΣ 65,

-67χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-35χρονου και 57χρονης αλλοδαπής από τον λιμένα Ηρακλειάς στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-70χρονου και 77χρονου αλλοδαπού από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032,

-64χρονου από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-44χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001.