Επικάθιση Τ/Χ σκάφους στους Ωθωνούς - Απαγόρευση απόπλου σκαφών στην Κεφαλληνία - Σύλληψη μέλους πληρώματος Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ωθωνών, για περιστατικό επικάθισης του Τ/Χ σκάφους ''MOPPEL'' σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, εξωτερικά του λιμένα ''ΑΥΛΑΚΙΑ'' ν. Ωθωνών.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε περιορισμένη εισροή υδάτων, ελεγχόμενη από τις αντλίες του σκάφους, λόγω προσωρινής επικάθισης σε αβαθή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Ωθωνών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MOPPEL'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, από τον ιδιοκτήτη σκάφους Αναψυχής σημαίας Αγγλίας, ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά του σκάφους, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης έτερου Ε/Π - Α/Ψ σκάφους .

Άμεσα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε το ανωτέρω περιστατικό, καθώς και εκδορά μικρής έκτασης στο πρώτο σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

*****

Στη σύλληψη μέλους πληρώματος Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, κατόπιν έγκλησης από ιδιώτη, στελέχη του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, για παράβαση των άρθρων 259 ''παράβαση καθήκοντος'', 330 ''παράνομη βία'', 331 ''αυτοδικία'' και 361 ''εξύβριση (έργω)'' του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικές εικόνες