Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Υπουργείο Μεταφορών του Βιετνάμ (Μinistry of Transport of Viet Nam) στις εγκαταστάσεις ΑΕΝ Ασπροπύργου (23 Νοεμβρίου 2023)

1700749955453
Share:    

  1. Σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, μελών της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Μεταφορών του Βιετνάμ, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στην Αθήνα, εν όψει υπογραφής της Διακρατικής Συμφωνίας αναγνώρισης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας μεταξύ των δύο χωρών. Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τον Υφυπουργό Μεταφορών, την Διευθύντρια Διεθνούς Συνεργασίας – Τομέα Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organisation - I.M.O), Aξιωματούχο Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας και του Αντιπροέδρου της Ναυτιλιακής Κοινοπραξίας του Βιετνάμ (Vietnam Maritime Corporation – VIMC).
  2. Η επίσκεψη περιλάμβανε παρουσίαση της σχολής, όπου τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης της ανωτέρω ακαδημίας, καθώς και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης μαθημάτων, θεωρητικών και πρακτικών. Εν συνεχεία συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα ναυτικής εκπαίδευσης υπό το πρίσμα της μετάβασης στην εποχή της ψηφιοποίησης και απανθρακοποίησης του στόλου.

Σχετικές εικόνες