Επιχείρηση απεγκλωβισμού 254 ατόμων από την περιοχή της παραλίας «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» Βοιωτίας λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς πλησίον οικισμών «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», «ΚΑΛΑΜΑΚΙ», «ΑΛΥΚΗ», «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και «ΞΗΡΟΝΟΜΗ»

ΚΕΠΙΧ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και του Κέντρου Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επιχείρηση απεγκλωβισμού συνολικά διακοσίων πενήντα τεσσάρων (254) πολιτών από την παραλία «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» Βοιωτίας, έπειτα από επέκταση της πυρκαγιάς πλησίον των οικισμών «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», «ΚΑΛΑΜΑΚΙ», «ΑΛΥΚΗ», «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και «ΞΗΡΟΝΟΜΗ» Βοιωτίας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά ένα (01) Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΠΛΣ), ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) πλοιάρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.), έξι (06) Περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) ερασιτεχνικά (Ε/Ρ) σκάφη, δύο (02) ρυμουλκά πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο (Ε/Π) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.).

Ειδικότερα, κατόπιν ενημέρωσης των Λιμενικών Αρχών της Θίσβης και των Αντικύρων για την επέκταση της πυρκαγιάς, τέθηκε σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης. Με τη συνδρομή των πλοιαρίων της Π.Υ. καθώς και των ιδιωτικών σκαφών απεγκλωβίστηκαν συνολικά διακόσια είκοσι εννέα (229) άτομα από τη παραλία «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην περιοχή «ΛΙΒΑΔΟΣΤΡΑΤΑ». Στη συνέχεια, απεγκλωβίστηκαν και περισυλλέχθηκαν από Πλωτό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΠΛΣ) επιπλέον είκοσι πέντε (25) άτομα .

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ΠΠΛΣ, σκάφη της Π.Υ. και ιδιωτικά σκάφη παρέμειναν στην περιοχή σε ετοιμότητα για την παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες