Έρευνες και εντοπισμός 65χρονου στον Λακωνικό κόλπο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Θεσσαλονίκη –Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζακύνθου – Σύλληψη δύο (02) ημεδαπών στη Θεσσαλονίκη -

ΑΙΙ 611
Share:    

Έρευνες και εντοπισμός 65χρονου στον Λακωνικό κόλπο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Θεσσαλονίκη –Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζακύνθου – Σύλληψη δύο (02) ημεδαπών στη Θεσσαλονίκη -Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου για αγνοούμενο 65χρονο ημεδαπό αλιέα, ο οποίος μετέβη, μεσημβρινές ώρες χθες, με το σκάφος του “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.Γ. 1567 από τον λιμένα «ΚΟΚΚΑΛΑΣ» Δήμου ανατολικής Μάνης για διενέργεια αλιείας .

Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά μέσα από θαλάσσης, ενώ από ξηράς επιχείρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από τον Κυβερνήτη του σκάφους αναψυχής “ΜΑΡΙΑ” Λ.Π. 5432 στην περιοχή όρμου “ΑΝΔΡΟΓΥΑΛΟΥ” δήμου Ανατολικής Μάνης, καλά στην υγεία του, ενώ κατά δήλωση του ενώ αλίευε το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων και το εγκατέλειψε.

Στη συνέχεια ο 65χρονος μεταφέρθηκε στον όρμο «ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ» και από εκεί στο Κ.Υ. Αρεόπολης για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, ενώ το “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” εντοπίστηκε ημιβυθισμένο και ρυμουλκήθηκε από το σκάφος «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» Λ.Γ. 1820 στον λιμένα «ΚΟΚΚΑΛΑ».

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

*****

Στη σύλληψη (02) αλλοδαπών, ενός 30χρονου και μιας 35χρονης, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατηγό σταθμό λιμένα Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, εντοπίστηκε ο 30χρονος με την 35χρονη, η οποία συνόδευε τα δυο ανήλικα τέκνα της, να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, καθώς και του 58χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, κατά την αποσφράγιση φορτηγού οχήματος προερχόμενο από Τουρκία στην αποθήκη 26 του λιμένα Θεσσαλονίκης , εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 58χρονος οδηγός, ενώ κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο, ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα πέντε ευρώ (155,00€ ), το χρηματικό ποσό των διακοσίων σαράντα πέντε (245) τουρκικών λιρών καθώς το χρηματικό ποσό των εκατό (100) δηναρίων Βόρειας Μακεδονίας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της συμβολής της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου και Αγίου Ιωάννη Λογοθετών Ζακύνθου, όταν ποδήλατο με 49χρονο οδηγό συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με 86χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του ποδηλάτου .

Ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 21 και 22 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης για παράβαση των άρθρων 309, 45 και 94 του Π.Κ..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην προβλήτα Α΄ του λιμένα Θεσσαλονίκης, οι ανωτέρω τραυμάτισαν δύο 19χρονους, μετά από λογομαχία.

Οι 19χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» όπου παραμένουν για νοσηλεία, ενώ οι συλληφθέντες ακινητοποιήθηκαν από στελέχη της Άμεσης Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν σπεύσει στο σημείο μετά από τηλεφωνική κλήση στο Κέντρο Άμεσης Δράσης από την φίλη του ενός 19χρονου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση αναζητούνται ακόμα δύο (02) δράστες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης προς τον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 95χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες