Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλλοδαπού υποβρύχιου αλιέα στα Νέα Μουδανιά - Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Λαύριο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά
Share:    

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό αγνοούμενου 55χρονου αλλοδαπού υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΓΚΕΛΙ'' νοτιοδυτικά Άκρας Παλιουριού Θερμαϊκού κόλπου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για το σημείο απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δύο (02) Α/Κ σκάφη και ένα (01) σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.).

Ο 55χρονος εντοπίστηκε από το σκάφος της Ε.Ο.Δ. στην περιοχή ''ΡΟΔΙΤΗΣ'' καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, για προληπτικούς λόγους.


*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''SANTANA'' σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νήσου ''ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ'', με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε από το Ι/Δ σκάφος ''ΣΗ ΣΟΣ Ι'' Τ.Λ. 325 και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Λαυρίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SANTANA'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Στη σύλληψη ενός 51χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Πειραιά, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, κατόπιν νομότυπου ελέγχου που διενεργήθηκε στον 51χρονο κατά την επιβίβαση του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον λιμένα του Πειραιά, βρέθηκε να κατέχει εντός της χειραποσκευής του, τα κάτωθι:

-μια (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 6,0γρ.,

-μια (01) πλαστική συσκευασία με ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης,

-δύο (02) πλαστικές συσκευασίες, πιθανόν με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 1,6γρ. και

-μια (01) πλαστική συσκευασία με δύο (02) χαρτάκια εμπλουτισμένα πιθανόν με LSD.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, όπου εντοπίστηκε μια (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 16,5γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα, ενώ υπήρχε εις βάρος του καταχώριση με το μέτρο άρνηση εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ''ΓΑΙΟΥ'' ν. Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΓΚΟΛΑΡ ΜΥΡΑΝΘΗ'' Ν.Π. 8032, 57χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες