Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου στην Θήρα - Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στη Σύρο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Προσάραξη σκάφους στην Ερέτρια - Διακομιδές ασθενών

Σύλληψη αλλοδαπών μετά από πτώση ανεμοπτέρου στην Κάρυστο
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για ύπαρξη αγνοούμενου 42χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (kite-surf), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Θήρας και ν. Ανάφης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από τρία ιδιωτικά σκάφη. Ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από Ι/Φ σκάφος, στην ν. Άνυδρο.

Ο εν λόγω χειριστής δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Τήνου και Μυκόνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π- Τ/Ρ -Ι/Φ σκάφους “ΑΡΙΑΝΔΗ” Ν. Πειραιά 9784, λόγω μηχανικής βλάβης, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 5,7 ν.μ. ανατολικά του λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου.

Για την περιοχή απέπλευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ σκάφος “ΧΡΥΣΟΥΛΑ” Ν. Σύρου 1121, το οποίο εντόπισε το “ΑΡΙΑΔΝΗ” και το συνόδευσε με ασφάλεια στον λιμένα Σύρου.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΡΙΑΔΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι για τον ανωτέρω υπήρχαν εις βάρος του καταχωρήσεις με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN, ενώ επρόκειτο να επιβιβαστεί σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ερέτριας, για την προσάραξη του Ι/Φ-Α/Ψ ¨ΑΤΑΟ ΙΙ¨ σημαίας Γαλλίας, στην θαλάσσια περιοχή Λιμενοβραχίονα Ερέτριας, δυτικά Πεζονησίου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, με τους επιβαίνοντες του, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το Ι/Φ αποκολλήθηκε αυτοδύναμα και προσέδεσε ασφαλώς στον λιμένα Ερέτριας.

Από το Β' Λιμενικό τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΑΤΑΟ ΙΙ¨ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-35χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-81χρονου και 54χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-46χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίων στον λιμένα ν Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV¨ N.N. 64

-65χρονος, από τον λιμένα Λύκου Σφακιών στον λιμένα Χώρας Σφακιών, με το ¨ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ¨ Τ.Χ. Σφακιών 11.

-22χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-30χρονη, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ N.N. 67

-87χρονου, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Καβάλας με το Ε/Γ-Λ/Τ ¨ΑΚΡΑ ΠΡΙΝΟΣ¨ Ν.ΚΑΒ. 300

Σχετικές εικόνες