Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Θάσο - Προσάραξη Τ/Ρ-Α/ψ σκάφους στην Αίγινα και στην Καβάλα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Αλόννησο Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καβἀλας και Θάσου, για περιστατικό αγνοούμενου 65χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου "ΠΑΧΥΣ" ν. Θάσου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, τριών (03) ιδιωτικών σκαφών, ενός διασωστικού σκάφους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Καβάλας, καθώς και τέσσερις (04)ιδιώτες δύτες.

Ο 65χρονος εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ" Ν.Π. 11589, στον δίαυλο όπου εκτελούνται τα τακτικά δρομολόγια Θάσου-Κεραμωτής και περισυνελέγη από το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για περιστατικό προσάραξης και ελεγχόμενης εισροής υδάτων στο Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος "OΝΤΙ" Ν.Π. 9987 με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα ν. Αίγινας. Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' Ν.Π. 9356.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το "OΝΤΙ", το οποίο είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή και στη συνέχεια αποκολλήθηκε από το Ε/Π-Τ/Ρ "ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ" και προσέδεσε με ασφάλεια πλησίον του λιμένα Πέρδικας. Κατόπιν μερικής αποκατάστασης από ιδιώτη δύτη, το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το "ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ" και κατέπλευσε με ασφάλεια σε ναυπηγείο ν. Αίγινας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "OΝΤΙ" μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για περιστατικό προσάραξης του Α/Ψ σκάφους "ΤΕΒΑ" Ν. Ιερισσού 313, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, σε βραχώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή Βρασίδα Νέας Περάμου Καβάλας.

Άμεσα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών μετέβησαν στην περιοχή από ξηράς, ενώ καταδυτικό σκάφος "ΑΙΓΑΙΟ" Τ.Κ. 186, με επιβαίνοντες επαγγελματίες δύτες, αποκόλλησε και ρυμούλκησε το "ΤΕΒΑ", στη Νέα Πέραμο Παγγαίου Καβάλας, όπου και ανελκύθηκε για επισκευή. Από το Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΤΕΒΑ" μέχρι επιθεώρησης του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 11061, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πριν την είσοδο του στον λιμένα Πατητηρίου Αλοννήσου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη.

Το εν λόγω πλοίο προσέδεσε κανονικά στην προβλήτα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και στη συνέχεια με εντολή πλοιάρχου, το πλοίο επιθεωρήθηκε από επαγγελματία δύτη όπου διαπίστωσε ρηγμάτωση στο V-BRAKET στήριξης του άξονα της Α2 κύριας μηχανής.

Από την Λιμενική Αρχή Αλοννήσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-33χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ" Ν.Π. 11234,

-84χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι" Ν.Π. 8745,

-40χρονης και 41χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ" Ν.Ν. 62.