Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο - Εισροή υδάτων σε Α/Κ σκάφος στα Κύθηρα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Στυλίδα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Τ/Ρ πλοίου στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό 74χρονου αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΜΕΛΑΝΗ” Πηλίου Μαγνησίας. Ο 74χρονος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες χθες για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., έναν ιδιώτη επαγγελματία δύτη, καθώς και ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Ο 74χρονος εντοπίστηκε εντός της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής και ανασύρθηκε από τον εν λόγω δύτη, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Βόλου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου "ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, από το ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ύπαρξης του Ι/Φ σκάφους "SEA WITCH" σημαίας Γερμανίας, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Καψαλίου ν. Κυθήρων. Το εν λόγω σκάφος προσέκρουσε στη βραχονησίδα "ΑΥΓΟ" και παρουσίασε εισροή υδάτων.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Καψαλίου Κυθήρων με ίδια μέσα, ενώ στο σημείο βρισκόταν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυθήρων το οποίο πραγματοποίησε απάντληση μικρής ποσότητας υδάτων από το πρωραίο τμήμα του Ι/Φ σκάφους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τέσσερις (04) επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν ιατρική περίθαλψη. Από το Β΄ Λ/Τ Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "SEA WITCH" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.


*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Στυλίδας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Στυλίδας, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ πλοίο ''ΟΣΕΑΝ ΠΕΡΛ'' Ν.Π. 12924 παρουσίασε βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης τιμονιού, ενώ βρισκόταν στη μαρίνα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι διαπίστωσης της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονης, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Θ/Τ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ" Ν.Σ. 166,

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., -79χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι" Ν.Π. 8745 και

-32χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ" Ν.Τήνου 25.