Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Σχινιά-Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στο Ηράκλειο-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Λάντζας στη Θήρα-Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στη Σέριφο-Σύλληψη 37χρονου στην Ηγουμενίτσα-

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό αγνοούμενου 32χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ» Άκρας Μαραθώνα.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή αναχώρησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ε/Π του Πολεμικού Ναυτικού, έξι (06) ιδιωτικά σκάφη και δύο (02) ιδιώτες δύτες.

Ο 32χρονος εντοπίστηκε από ιδιωτικό σκάφος, σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω περιοχή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον λιμενίσκο Ν. Μάκρης, καλά στην υγεία του.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Η. 43, ότι κατά την διαδικασία κατάπλου του στον λιμένα Ηρακλείου, παρουσιάστηκε βλάβη στην δεξιά εσωτερική μηχανή.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο, προσέδεσε στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 465 επιβάτες , 33 Ι.Χ.Ε. και 03 Δ/Κ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'', ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ότι κατά τη διάρκεια μεταφοράς επιβατών με το Ε/Γ-Λάντζα «ΜΕΛΙΝΑ» Ν.Θ. 25, από τον όρμο Φηρών σε Κ/Ζ πλοίο, διαπιστώθηκε ύπαρξη καπνού στο μηχανοστάσιο.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΟΡΦΕΑΣ» Ν.Θ. 45 και το Ε/Γ-Λάντζα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ» Ν.Θ. 27, τα οποία παρέλαβαν τους εβδομήντα πέντε (75) επιβάτες και στη συνέχεια τους μετέφεραν με ασφάλεια στο ανωτέρω κρουαζιερόπλοιο.

Στη συνέχεια, το «ΜΕΛΙΝΑ», με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» Ν.Θ. 66, κατέπλευσε στον όρμο Φηρών, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, για Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος σημαίας Ελληνικής σε δυσχερή θέση, λόγω μικρής εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή «ΔΥΟ ΓΙΑΛΟΥΔΙΑ» νοτιοδυτικά ν. Σερίφου, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής.

Το εν λόγω σκάφος, έχοντας αποκαταστήσει την εισροή υδάτων, κατέπλευσε με ιδία μέσα, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Λιβάδι ν. Σερίφου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Σερίφου του Λιμεναρχείου Σύρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN σε ισχύ, επί του ταξιδιωτικού εγγράφου του, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-31χρονης από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

-63χρονου, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ” Ν.Π. 12287,

-85χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες