Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης λέμβου με επιβαίνοντα και εντοπισμός της στον Θερμαϊκό κόλπο - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στη Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για παροχή συνδρομής σε λέμβο με έναν (01) επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λουδία και Αξιού ποταμού, στον Θερμαϊκό κόλπο.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ιδιωτικό σκάφος, καθώς και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Η αγνοούμενη λέμβος εντοπίστηκε πλησίον ξέρας στις εκβολές του Αλιάκμονα ποταμού, από το σκάφος “ΧΡΙΣΤΙΝΑ” Σ.Θ. 1997, με τον μοναδικό επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, ο οποίος αρχικά εξετάστηκε από το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ η λέμβος ρυμουλκήθηκε από το “ΧΡΙΣΤΙΝΑ”, στο λιμενικό καταφύγιο Κυμίνων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για εισροή υδάτων στο Ι/Φ “AION σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΜΠΟΥΡΝΩΝΤΑ” Χαλκίδας.

Στην περιοχή έσπευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ρ/Κ, ένα (01) Α/Κ σκάφος, ένα (01) Τ/Χ σκάφος, καθώς και ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Το “ΑION” εντοπίστηκε από το Ρ/Κ “ΕΥΡΙΠΟΣ ΙΙΙ” Ν.Χ. 41, σε απόσταση δύο (02) ν.μ. από την περιοχή “ΦΑΡΟ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΗΣ” Χαλκίδας και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το προαναφερθέν Ρ/Κ, συνοδεία των ανωτέρω σκαφών και του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., με ασφάλεια στον βόρειο λιμενοβραχίονα Χαλκίδας “ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΥΚΝΟΣ”, ενώ οι αλλοδαποί επιβαίνοντες δήλωσαν καλά στην υγεία τους και ότι δεν χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από ιδιώτες δύτες απάντληση υδάτων από το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και σταθεροποίηση της εισροής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “AION”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από προσοντούχο επιθεωρητή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 47χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι Αμφίπολης δήμου Παγγαίου.

Από την Λιμενική Αρχή Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.