Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα και εντοπισμός της σορού του στο Μούδρο - Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα και εντοπισμός του στην Αντίπαρο – Πρόσκρουση ερασιτεχνικού σκάφους στο λιμάνι του Εύδηλου - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίν

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Μούδρου, για την ύπαρξη ενός ξύλινου σκάφους, άνευ επιβαινόντων, που χτυπούσε σε εξωτερικό κυματοθραύστη έξω από το λιμάνι, έχοντας τη μηχανή του σε λειτουργία και αναμμένα τα φώτα ναυσιπλοΐας. Το σκάφος ανήκε σε 60χρονο ημεδαπό αλιέα, ο οποίος σύμφωνα με τους οικείους του αγνοούνταν. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, τρία (03) περιπολικά οχήματα από ξηράς, καθώς και ιδιωτικά σκάφη. Ο 60χρονος, εντοπίστηκε από ένα Ε/Π-Α/Κ σκάφος και παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Αρχικά, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και στη συνέχεια από ιδιώτη γιατρό, στο λιμάνι του Μούδρου. Ο άντρας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Μούδρου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χτες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Πάρου, Σύρου, Νάξου, Σίφνου, Σέριφου και Κύθνου, για περιστατικό ενός αγνοούμενου 80χρονου ημεδαπού αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα, μεταξύ της Αντιπάρου και της Σίφνου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη και ένα περιπολικό όχημα. Ο 80χρονος, εντοπίστηκε σώος στο αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος ιδιοκτησίας του, από ένα περιπολικό σκάφος, ενώ το Α/Κ σκάφος του μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αντιπάρου με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΑΡΓΟΣ Ι» Ν.Π. 230 και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Ο 80χρονος, διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αντιπάρου. Από τον Λιμενικό Σταθμό της Αντιπάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ σκάφους, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις βραδινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ευδήλου Ικαρίας, για τη πρόσκρουση ενός ερασιτεχνικού σκάφους στα ακρόποδα του προσήνεμου μόλου, κατά την είσοδό του στο λιμάνι του Ευδήλου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ» Σ.Ε. 09, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ερασιτεχνικό σκάφος σε ασφαλή περιοχή του λιμένα. Οι δύο (02) ημεδαποί επιβαίνοντες, διακομίστηκαν με ένα ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο Κ.Υ. Ευδήλου και στη συνέχεια προληπτικά στο Νοσοκομείο της Ικαρίας. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό του Ευδήλου, ενώ από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας για περιστατικό πτώσης ενός οχήματος στη θάλασσα, στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας, σε βάθος περίπου μισού μέτρου. Ο οδηγός και μοναδικός επιβαίνοντας απεγκλωβίστηκε μόνος του και διακομίστηκε προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ». Το Ι.Χ.Ε. ανελκύστηκε από ένα γερανοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη δεκαεπτά (17) αλλοδαπών (15 άντρες και 02 γυναίκες). Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς ν. Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερθέντες στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ επιπλέον κατείχαν και επέδειξαν (πλην ενός 30χρονου) έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου.

Σχετικές εικόνες