Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα και εντοπισμός του στη Ζαχάρω Ηλείας – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα – Απαγόρευση απόπλου ΙΦ σκάφους στην Πάτμο – Διακομιδή ασθενούς

DSC_0097
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κατακόλου, για περιστατικό αγνοούμενου 71χρονου ημεδαπού αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί για αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσιακού κόλπου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα Ν/Γ σκάφος, τρία (03) ιδιωτικά σκάφη, ένα Ε/Π της Π.Α., καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Ο 71χρονος εντοπίστηκε από λουόμενους, χωρίς τις αισθήσεις του, εντός θαλάσσιου ύδατος, στην παραλία Ζαχάρως Ν. Ηλείας και σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από το κάμπινγκ. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι παρέλαβαν τον ανωτέρω και τον μετέφεραν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρεστενών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες χθες, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου «DISNEY MAGIC» σημαίας Μπαχάμες, ότι 25χρονη αλλοδαπή μέλος πληρώματος του πλοίου, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας.

Το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΟΡΦΕΑΣ» Ν.Θ. 45, παρέλαβε την 25χρονη και κατέπλευσε στο λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΣ» ν. Θήρας, όπου διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική Σαντορίνης, για ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, από τον κυβερνήτη του Ι/Φ “ΒAVA” σημαίας ΗΠΑ, ότι το εν λόγω σκάφος βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης στη λειτουργία του συστήματος ψύξης βοηθητικού μέσου πρόωσης, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Πάτμου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ σκάφος «ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ» Ν.Π.12862, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος στην μαρίνα Σκάλας Πάτμου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΒAVA» , μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με ναυαγοσωστικό σκάφος, 58χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες