Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα και εντοπισμός του στην Αίγινα - Απαγόρευση απόπλου πλωτής φορτηγίδας στην Κάλυμνο – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για περιστατικό αγνοούμενου 85χρονου ερασιτέχνη αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί για αλιεία με το υπό ιδιοκτησίας του σκάφος ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ'' Λ.Α. 2975, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Αίγινας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ'' Ν.Α. 216, το Ι/Δ σκάφος ''ΑΡΓΥΡΩ'' Λ.Α. 3183, καθώς και τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Ο 85χρονος εντοπίστηκε από το Ε/Π-Α/Κ σκάφος σε δύσβατο σημείο στο ακρωτήριο ''ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ'' και με τη συνδρομή του έτερου ιδιωτικού σκάφους απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα ν. Αίγινας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, ενώ το ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ' βρίσκεται προσαραγμένο σε αβαθή και δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από εκπρόσωπο ιδιωτικής εταιρείας ότι βραδινές ώρες την 16.01.22 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πλωτή φορτηγίδα “ΦΥΛΑΚΙΟ” Ν. Μεσολογγίου 107, ιδιοκτησίας της ανωτέρω εταιρείας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε κάποιος τραυματισμός ατόμου, ενώ η εν λόγω πλωτή φορτηγίδα ρυμουλκήθηκε με πλωτό μέσο της εταιρείας σε παράκτια εγκατάσταση και ανελκύστηκε στη στεριά.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΥΛΑΚΙΟ'' μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 43 Ν.Δ. 187/73 Κ.Δ.Ν.Δ. (Φ.Ε.Κ. 261 Α').

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σερίφου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το ΕΠ/ΚΟ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ”, Ν. ΝΑΞΟΥ 57, 53χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.